MÅRTENSBRON KOULU, ESPOO

Kutsukilpailu, 2009

”p u s s e l”

Luonnontieteisiin suuntautuneen koulun rakennus on symboli sille, miten ihminen on osa luontoa; luonto pärjää ilman ihmistä, mutta ihminen ei ilman puita, maata, vettä ja ilmaa. Palapeli kuvaa tätä asiaa: luonto kurkistaa koulun sisätiloihin. Aula on painettu rinteeseen, syntyy mäki, joka on auditorio ja meluvalli. Kalliota leikataan rakennuksen alta, ja sisätiloihin näkyviin jäävät kalliopinnat voidaan hioa myös taideteoksiksi ja istuttaa sammalpuutarhoiksi.

Rakennus on eleetön ja hillitty ulospäin; värikäs, monimuotoinen ja rikas sisältä. Osittainen painuminen maan sisään on energiatehokasta, sylinterimäiset valoaukot ovat mikroilmastoltaan suojaisia paikkoja.

Mårtensbro school, Espoo

Invitational competition, 2009

”p u s s e l” (puzzle)

The building for a school that specialises in natural science is a symbol for man being a part of nature – nature can go on without man, but man cannot live without trees, earth, water and air. The puzzle depicts this: nature is peeking in the school. The hallway is embedded in the hill, creating a slope that functions as an auditorium and a noise barrier. The rock is cut underneath, rock surfaces left inside can be refined to art and planted as moss gardens.

The building is discrete and tranquil externally, but colourful, diverse and rich internally. Partial embedding in the ground increases energy efficiency, the cylinder apertures possess a safe microclimate.